Volop keus in looptijden binaire opties

Traden met binaire opties is niet alleen een leuk tijdverdrijf, je kan er ook flink wat geld mee verdienen. Maar, let op, je loopt daarnaast ook altijd risico om geld te verliezen. En om die vervelende risico’s zo minimaal mogelijk te krijgen is het verstandig dat je begrijpt hoe binaire opties werken.

Een binaire optie is een afgeleide van de conventionele optie die de financiële wereld al sinds jaar en dag gebruikt om bijvoorbeeld grote investeringen veilig te stellen. Maar de binaire optie bij online brokers werkt een stuk eenvoudiger. Je kiest van te voren namelijk alleen of het aandeel van jouw keuze zal gaan stijgen of dalen. Hoe zekerder jij van je zaak bent, hoe meer geld je zou kunnen investeren in jouw trade. Zodra jij een trade hebt geplaatst dat gaat de klok tikken. De binaire optie van jouw keuze loopt namelijk op een zeker moment af. Dat kan na een minuut zijn of bijvoorbeeld een uur. Jij bepaalt dat zelf vooraf. Er is volop keuze in looptijden.

 

Met binaire opties is het alles of niets

Op het moment dat de tijd van jouw binaire optie trade is verlopen heb je ofwel gewonnen, of verloren. Heb je de trade op winst ingezet en het onderliggende aandeel is tijdens de looptijd inderdaad met winst afgesloten, dan wordt de winst meteen in je account bijgeschreven. Maar als je de trade niet goed hebt voorspeld en dus hebt verloren, dan ben je het bedrag dat je in hebt gezet volledig kwijt. Bij binaire opties is het dus alles of niets. Als je wint is je winst groot. Als je verliest is je verlies ook groot.

Een voorbeeld.
Het aandeel Heineken staat op 82,15 euro. Jij denkt dat het aandeel binnen nu en 15 minuten hoger uit zal gaan komen dan de huidige koers en zet daar 200 euro op in. Je ziet in het scherm staan dat bij winst een percentage van 70% wordt uitgekeerd. De teller loopt na een kwartier af en je hebt een kwartier lang de bewegingen van het aandeel gevolgd. Dat was spannend. In dit voorbeeld blijk je goed voorspeld te hebben want Heineken staat op 82,25. Je ziet dan dat de broker 340 euro in je account stort; je inzet van 200 euro plus de 140 euro winst (70%). Gefeliciteerd!
Als het aandeel nu juist lager dan 82,15 was uitgekomen dat was je jouw inleg van 200 euro kwijt geweest. Helaas.
Als het aandeel van Heineken na een kwartier op exact hetzelfde niveau had gestaan, op 82,15, dan zou je quitte hebben gespeeld. De broker geeft dan je inleg weer terug zodat je nogmaals een trade kunt plaatsen.

 

Tussentijds je binaire optie trade sluiten

Tijdens de looptijd van een binaire optie trade kan het zijn dat de broker jou tussendoor aanbiedt om de trade te beëindigen. Dat doet de broker als de trade op winst staat. De aanbieding die jou wordt gedaan ligt lager dan je zou ontvangen als de trade met winst eindigt. Als je tijdens de looptijd niet helemaal zeker van je zaak bent hoe de trade zal eindigen omdat de bewegingen namelijk heel dicht bij de verlieslijn lopen, dan kan je er voor kiezen om de aanbieding van de broker te accepteren. Zo heb je ieder geval iets winst en kan je opnieuw een trade voorbereiden.

Tags: