Binaire opties alternatief voor conventioneel beleggen

Handelen in binaire opties wordt steeds algemener en is razend populair aan het worden. Dat komt in de eerste plaats door het feit dat Nederlandse consumenten op zoek zijn naar andere vormen van vermogen vergaren buiten sparen en beleggen om. Want, spaarrentes zijn in lange tijd niet zo laag geweest, soms staat de spaarrente zelfs onder de nul procent. Dat betekent dat je geld ieder jaar een stukje minder waard wordt, en dat vindt niemand leuk. Conventioneel beleggen is ook al geen vetpot. Ten eerste is het heel kostbaar om een beleggingsportefeuille samen te stellen, ten tweede heb je bij banken te maken met vermogensbeheerders die duur betaald moeten worden. Online brokers haken hier slim op in door traden in binaire opties aan te bieden.

 

Haal optimale winsten uit je online trades met binaire opties

Traden met binaire opties klinkt in het begin moeilijk en misschien zelfs ingewikkeld, maar dat is het niet. Je hoeft er zelfs weinig tot geen kennis van de financiële markten van te hebben, al helpt het wel. Met de juiste onderbouwing kan je namelijk strategische trades plaatsen die jouw helpen meer winst uit je online trades met binaire opties te halen. Als je hier meer van wilt weten dan kan je terecht bij een partij die veel ervaring heeft in het ondersteunen en begeleiden van mensen die online traden; ProTraders.

 

Conventionele put- en call opties

Maar wat zijn binaire opties nu eigenlijk? Conventionele opties ken je vast wel. Dat zijn financieel complexe instrumenten die sinds jaar en dag door banken en beurshandelaren worden gebruikt om, bijvoorbeeld, grote investeringen een bepaalde hoogte van veiligheid mee te geven. We kennen hierin de put en de call optie. De call optie koop je als je verwacht dat een aandeel gaat stijgen, een put optie koop je als je denkt dat een aandeel juist in waarde zal gaan dalen. Een optie geeft je recht op een vooraf bepaalde koop – of verkoopprijs, en heeft een vastgestelde looptijd.

 

Winstpercentages tot wel 92%

Bij binaire opties heb je de mogelijkheid om een binaire call- of een binaire put optie te kopen. Je bepaalt van te voren je keuze, al dan niet geholpen met raad en tips van een Pro, en vervolgens plaats je een trade. Het grote verschil met conventionele opties is dat als de trade afloopt en je hebt gewonnen, dan keert de broker jouw een vastgesteld winstpercentage uit. Dit zogeheten winstpercentage kan variëren van 65% tot 92%. Dus, als je een trade van 100 euro hebt geplaatst waarbij de broker een winstmarge hanteert van 80% en je hebt gewonnen, dan ontvang je je inleg terug plus daarbovenop 80 euro.

 

Alles of niets, winst of verlies

Stel nu dat je in het voorbeeld van hierboven een trade niet goed hebt voorspeld. De binaire optie trade loopt af en in plaats dat de trade positief eindigt zie je dat die in de min afloopt. Dan heb je pech. Je wint niets en je inleg ben je bovendien ook kwijt. De 100 euro die je hebt ingezet is weg en je moet vanuit je account een nieuwe trade gaan plaatsen als je minimaal quitte wilt spelen. Het kenmerk van binaire opties is dan ook dat óf je wint, en dan meteen een hoog percentage van je inleg, óf je verliest je gehele inleg. Dat maakt binaire opties zeer risicovolle beleggingstools. Zeker voor consumenten die niet goed weten hoe ze met binaire opties moeten omgaan. Gelukkig kan je bij een partij als ProTraders terecht om je goed voor te bereiden zodat je eventuele financiële risico’s verkleint.

Tags: