Bonus van 200 euro geen uitzondering

Online aanbieders van complexe beleggingsinstrumenten zoals, CFD’s en binaire opties, zijn gewend om te strooien met bonussen. Dat doen ze om klanten te lokken en die vooral op hun platform te laten traden in plaats dat zij dat op het platform van een concurrent gaan doen. Een bonus van 200% van de eerste storting in het persoonlijke account was hierbij geen uitzondering. Dat houdt in dat als je 100 euro in je account stort om mee te gaan traden, je dan 200 euro extra trade-geld krijgt. En dat is natuurlijk heel interessant. Dan kan je met 300 euro gaan traden terwijl je zelf maar 100 euro hebt overgeboekt. Geweldig toch? Maar aan dat ‘sprookje’ is een einde gekomen.

 

CySEC zegt dat bonus niet thuis hoort bij een broker

De Cypriotische toezichthouder CySEC heeft recent besloten gereguleerde brokers te verbieden nog langer een bonus aan (potentiële) klanten aan te bieden. In plaats daarvan stelt CySEC voor dat brokers hun klanten lagere spread kosten berekent. Bonussen horen niet thuis bij een aanbieder van financieel complexe producten, zo stelt CySEC. En daar valt zeker iets van te zeggen. Want een bonus kwam namelijk met strenge voorwaarden. Als jij een bonus aannam van een broker ging je er mee akkoord dat je veel trades moest plaatsen vooraleerst je geld kon opnemen. Zo moest je bij sommige brokers het bedrag dat je aan bonus had ontvangen 50 keer rond traden. De kans dat je dat überhaupt zou lukken was minimaal.

 

Bonus is geen gratis geld

Bonussen werden door veel beginnende traders van binaire opties en CFD’s gezien als gratis geld. Maar een broker is natuurlijk gekke Henkie niet. Met de strakke voorwaarden zorgden de brokers er voor dat de klant bijna geen kant op kon. Hierdoor waren de brokers in de meeste gevallen aan de winnende hand. CySEC vond dat dit regelrecht tegen het ethische aspect inging. De bonussen hadden namelijk het doel de klant binnen te halen en deze een geldbedrag te laten storten. Meer niet. En met de bonus was de klant in de veronderstelling dat die meer geld tot haar of zijn beschikking had. Maar de broker wist natuurlijk dondersgoed dat die klant een zeer kleine kans had om er met winst vandoor te gaan.

 

Neem geen enkel risico

Brokers – gereguleerd – mogen dus absoluut geen bonus, in welke vorm dan ook, meer aanbieden. Geen stortingsbonus, geen welkomstbonus, zelfs geen cashbacks op trading volumes, of luxe cadeaus zoals iPhone’s en iPad’s als je een stoting doet. CySEC heeft een lijst samengesteld van wat er niet meer mag worden aangeboden. Nu kan het voorkomen dat je een broker tegenkomt die jou wel een bonus aanbiedt. Dat lijkt aantrekkelijk en je zou in de verleiding kunnen komen op de bonus in te gaan. NIET DOEN. Brokers die nu nog bonussen aanbieden zijn naar alle waarschijnlijkheid niet gereguleerd en onbetrouwbaar. Neem geen risico en kies een broker die door CySEC, of een andere toezichthouder, wordt gereguleerd. Op deze site vind je de allerbeste brokers die er zijn.

Tags: