Bonussen behoren tot het verleden

Net als bij online casino’s en wedkantoren kon je tot voor kort bij online brokers flinke bonussen in de wacht slepen. De brokers boden deze bonussen aan omdat consumenten nu eenmaal zeer gevoelig zijn voor kadootjes, en gratis geld is natuurlijk helemaal fantastisch. Maar gratis bestaat niet. De bonussen waren leuk als lokkertje maar waren in de kern een blok aan het been van de klant. Dat kwam omdat een bonus veelal wel 50 keer moest worden rond getrade. Voordat jij überhaupt een winst kon laten uitkeren moest je dus veel trades plaatsen.

 

CySEC geen goot fan van bonussen op traden

Toezichthouder CySEC heeft het gebruik van bonussen in 2017 door brokers aan banden gelegd. En dat is goed nieuws. Zo kan de vergelijking met gokken worden weggestreept en heeft de consument een glashelder beeld van de werkelijk winst. Mocht je ergens nog een aanbieding zien waarbij een bonus wordt beloofd dan kan je hier melding van maken. Ofwel de aanbieder heeft vergeten de bonus van de site te verwijderen, ofwel heb je te maken met een onbetrouwbare aanbieder.

 

Serieuze trader die gaat voor winst heeft bonus niet nodig

De bonus bestaan dus niet meer. Op de online handelsplatformen is het gebruik van gratis geld en bonus volledig verboden door de Cypriotische toezichthouder CySEC. En dat past bij een volwassen handelsplatform. Een bonus heb je sowieso niet nodig. Een platform zoals die van CFD’s is geen kinderspeelplaats of een gokkast. Het is een professioneel platform waar je jouw vermogen de kans kan geven hoge rendement te laten maken. Bonussen passen daar in het geheel niet bij.

Als je nog geen account hebt om te traden dan kan je hier een keuze maken uit 1 van de gerenommeerde en betrouwbare brokers. Elke broker is gereguleerd en voldoet aan de strenge eisen die door CySEC worden opgesteld. Nadat je een account hebt aangemaakt is het zaak dat je goede voorbereidingen treft. Protraders.nl kan je daar bij helpen. Meld je aan voor een cursus of training.

Tags: