Hefboom CFD kenmerkend voor ongekende winstkansen

Grote financiële instellingen zoals, banken, hedgefunds en beurshandelaren, gebruiken al vele jaren zogeheten Contracts For Differences (CFD’s). Dit doen zij om met een zo klein mogelijk vermogen een zo groot mogelijke investering te kunnen doen. Dat kan door de hefboom die zo kenmerkend is voor de CFD. Deze hefboom kan klein maar ook heel groot zijn. In het geval van de online handelsplatformen liggen de hefbomen tussen de 1:10 en 1:400. Dat houdt in dat als je een trade plaatst met een CFD die een hefboom heeft van 200, je dan een kapitaal belegt dat 200 keer zo veel is als je werkelijke inleg.

 

Hefboom CFD interessante beleggingstool

De hefboom van een CFD is voor beleggers een uitgelezen kans om op grote schaal trades te plaatsen. Stel je maar eens voor dat je 10% rendement maakt op een trade waar een hefboom van 1:200 in zit. Met 100 euro heb je op die manier dus een trade uitstaan van 20.000 euro. 10% rendement op 20.000 euro is 2.000 euro. Zonder hefboom had je 10% op 100 euro gehad en was je winst slechts 10 euro. Handelen met CFD’s kan dan ook enorm hoge winsten opleveren. Een reden dat de Nederlandse consument de weg naar deze interessante beleggingstools weet te vinden.

 

Traden met CFD’s niet zonder enige risico’s

Een CFD biedt je de kans om veel winst te maken zonder dat je daar direct veel geld voor hoeft te investeren. Dat betekent niet dat het handelen in CFD’s op de online handelsplatformen zonder enige risico’s is. Sterker nog, traden met CFD’s kan voor vooral onervaren traders behoorlijke hoofdpijn zorgen. Dat kan gebeuren als jouw trade met een CFD op enig moment verlies maakt. Wat op zich logisch is want een CFD beweegt namelijk mee op een aandeel en die beweegt nooit lineair. Je CFD trade gaat dus op en neer en dan kan het voorkomen dat je een tijdje in de rode gevarenzone terecht komt.

 

Leer rode gevarenzonde herkennen

Als jouw trade met een CFD in de rode gevarenzone terecht is gekomen dan ben je misschien snel geneigd om de trade stop te zetten. Dat kan maar dan weet je zeker dat je verlies maakt. Voordat je überhaupt met CFD’s aan de slag gaat is het dan ook verstandig je licht op te steken bij professionals. De meest ervaren CFD traders vindt je bij ProTraders. Als je bij ProTraders een maandelijks abonnement neemt dan wordt je op je wenken bediend met de meest accurate trade signalen van de meest populaire bedrijven, grondstoffen en valutaparen (FX). Verklein je risico en verhoog je winkansen met de signalen en analyses van deze online CFD specialist.

 

CFD’s traden geen kinderspel maar serieuze business

Traden met CFD’s staat nog behoorlijk in de kinderschoenen. Voor de consument dan. De online handelsplatforms zien er gelikt uit maar voor hulp en advies hoef je bij de brokers niet aan te kloppen. Wat zij doen is het platform beschikbaar stellen en er voor zorg dragen dat jouw trades keurig verlopen. En dat is maar goed ook. Ondersteuning en begeleiding kan je het beste van een onafhankelijke partij krijgen, zoals het hiervoor genoemde ProTraders. Denk er altijd aan dat traden met CFD’s geen kinderspel is maar een heel serieuze business vol kansen. Je kan wel veel winst maken, maar daar hangt dan ook een even groot risico tegenover.

Tags: