Opgelicht door Daan de Jong scam Academie

Heel vervelend die louche praktijken die sommige brokers er op na houden. En belachelijk gewoon dat die zogeheten scammers ongestoord in ons land op rooftocht kunnen gaan.  Gelukkig is het vrij eenvoudig een scammer te herkennen, zoals in een eerder artikel uitgelegd. Maar er is helaas nog een categorie scammers. Dat zijn zogenaamde affiliates die door middel van een nepartikel goedgelovige zielen naar een online broker lokken. Van tevoren weet je alleen niet welke broker dat is. De grootste boef uit deze categorie is de Daan de Jong Academie. Die dus niet echt bestaat. Daan de Jong scam Academie dus.

 

Pot met goud staat voor je klaar

Je verzint het niet maar Daan de Jong is volgens de site van de verzonnen academie een heuse jet setter. Daan is nog maar 29 jaar en verdient per maand zo’n €65.000,- – beste belastingdienst, leest u even mee? – Daan heeft op verschillende plekken in Nederland gewoond waaronder Rotterdam en den Haag, maar komt oorspronkelijk uit Leiden. –  wie o wie in leiden kent deze Daan? – Op zijn Daan de Jong Academie site vertelt Daan hoe zwaar zijn leven was. Totdat hij een methode ontdekte die hem rijk zou maken. En je raad het al, deze methode geeft hij zomaar aan jou. Je hoef alleen maar op een link te klikken en de pot gevuld met goud staat al voor je klaar. Ja ja.

 

Daan de Jong Scam maakt gebruik van veel tekst en gestolen foto’s

Als je door scrolt op de site kom je een waterval aan slecht geformuleerde zinnen tegen waarin Daan de lezer ervan probeert te overtuigen hoe ontzettend gaaf zijn snel rijk methode is. De superlatieven die Daan graag gebruikt om zijn woorden te bekrachtigen – omdat ze simpelweg niet waar zijn – worden omlijst met foto’s van Daan de Jong Scam in onder meer een vliegtuig en op een speedboot. Maar wacht even…Is dat Daan wel op die foto’s? Misschien komt het door de zonnebril of de slechte kwaliteit van de gebruikte foto’s, maar het lijkt er sterk op dat Daan gewoon wat foto’s van het internet heeft geplukt. Zo makkelijk is het om te worden opgelicht.

 

Hier ligt het werkelijke geheim van Daan verborgen

Ik scrol verder op de site van Daan de Jong academie, langs ellenlange stukken tekst en vetgedrukte headlines. Ook hier weer legt Daan het accent op zijn vergaarde rijkdom en hoe verschrikkelijk simpel het is voor jou om zijn methode te kopiëren en ziekelijk rijk te worden – te worden opgelicht.  Ik verbaas mij over de enorme lappen tekst die mij tijdens het scrollen worden gepresenteerd. Daarbij laat Daan wat overzichtjes zien van zijn gebruikte strategieën en hoeveel geld hij daarmee verdiend zou hebben. Het doel van de lange stukken tekst van Daan is om jou zover te krijgen op een link te klikken. Want daar begint voor Daan pas werkelijk het geld verdienen. Daar ligt zijn werkelijke geheim waarmee jij wordt opgelicht.

 

Niet doen!

Alles wat Daan – of hoe de fantast ook mag heten – op de site zegt, is gelogen. Werkelijk alles. Zelfs zijn naam zal niet echt zijn. De persoon die deze site heeft gecreëerd en beheert verdient zijn geld echt niet met een geheime methode. Deze crimineel liegt en bedriegt volzinnen aan elkaar die jou moeten verleiden om op een link te klikken zodat je kan worden opgelicht. Als je op die link klikt opent een scherm waar je jouw gegevens moet invullen. NIET DOEN!  Je hebt namelijk geen idee waar je persoonlijke gegevens belanden. Daan weet dat wel. Hij heeft namelijk vooraf een deal gemaakt met een broker; Daan zorgt voor klanten en de broker betaalt Daan een paar honderd euro per klant. Kaching!

 

Broker kan door Daan vergunning kwijtraken

De broker die de gegevens van jou binnen krijgt weet waarschijnlijk niet hoe Daan aan jou gegevens komt. Dat komt omdat de brokers vanuit het buitenland opereren en geen Nederlandstalig personeel in dienst heeft om hun affiliates continue te monitoren. Daan kan dus van alles op zijn site zetten zonder dat de broker daarvan op de hoogte is. Wat ik intussen heb kunnen achterhalen is dat Daan er bij verschillende brokers uitgegooid is. Stuk voor stuk gereguleerde brokers die niet met de scam praktijken van Daan geassocieerd willen worden. CySEC, de financiële toezichthouder die veel brokers reguleert, keurt de criminele acties van Daan vanzelfsprekend sterk af. Mocht CySEC erachter komen dat Daan voor een bepaalde broker klanten werft dan kan die broker zijn vergunning kwijtraken. Misschien ook iets voor de AFM om te onderzoeken?

Je ziet het. Daan de Jong Academie is een scam, een leugen en heeft niets goeds voor je in petto. Trap er niet in. Blijf er ver van weg als je niet wil worden opgelicht.

@opgelicht