Unieke kans dient zich aan

Voor het geval dat je het zou vergeten; als je in 2010 50 euro had geïnvesteerd in de digitale munt Bitcoin dan zou je nu miljonair zijn. Geen geintje. Het Algemeen Dagblad maakte dit nieuwsfeit vorige week bekend. Leuk zou je denken, maar wat heb ik eraan? Het is nu 2017 en we kunnen de klok niet terugdraaien. Klopt, maar we kunnen wel lering trekken uit deze les. Die les is dat we kansen moeten leren herkennen en hierop actie ondernemen. Ether (ETH) is die unieke kans anno 2017. ETH is de brandstof voor het dynamische digitale Ethereum netwerk dat voor altijd ons leven zal gaan veranderen. Sceptisch? Mooi.

 

Ether ontwikkeld als brandstof voor blockchain

Bitcoin werd bij de lancering als alternatief voor de reguliere geldmarkt gezien. Eentje die niet door overheden wordt gereguleerd. Hele volksstammen juichte dit infinitief toe. Maar omdat we nog nooit iets als een crypto currency hadden gezien was er veel onzekerheid en terughoudendheid te bespeuren. Men was zichtbaar sceptisch. Een goede eigenschap, want dat zorgt ervoor dat je niet zo snel in een bubbel stapt. Nu, enkele jaren later, komt daar Ether om de hoek kijken. Veel mensen maken meteen de vergelijking met Bitcoin maar eigenlijk is dat niet terecht. ETH is namelijk veel meer dan een crypto currency. Sterker nog, in wezen is ETH helemaal geen digitaal betaalmiddel maar wordt het wel als zodanig gebruikt en verhandeld. Ether is ontwikkeld als brandstof voor de blockchains van het supersnel groeiende Ethereum netwerk.

 

Wereldwijd Ethereum Alliance opgezet

Het Ethereum netwerk groeit onvoorstelbaar snel. Het ene na het andere blok wordt gecreëerd, toegevoegd en goedgekeurd (Ethereum Protocol). Ether is de brandstof om het netwerk te kunnen laten groeien. Het Ethereum netwerk heeft enorm veel potentie en dat blijft niet onopgemerkt. Nu al wordt het veelbelovende netwerk door multinationale ondernemingen zeer serieus genomen. Er is zelfs een heus Ethereum Alliance waar onder meer onze eigen ING deel van uitmaakt. Andere Ethereum Alliance partners zijn o.a, Thomson Reuters Corp, Accenture Plc, Banco Santander, Credit Suisse Group AG, UBS Group AG, Banco Bilbao, Vizcaya Argentaria, en BP Plc.

 

Slim investeren in ETH doe je zo:

 

Ethereum netwerk biedt ongekende mogelijkheden

Het Ethereum netwerk heeft alles in zich om binnen 5 jaar ons leven op veel fronten totaal te veranderen. Om een voorbeeld te geven; Middels zogeheten Dapp’s, die op het Ethereum netwerk te gebruiken zijn, kunnen afspraken in de vorm van legitieme contracten worden opgemaakt en afgesloten. In het kort komt het erop neer dat er veel tijd en geld bespaart zal worden. Logge instanties zoals notarissen en juristen zullen in veel gevallen niet meer nodig zijn om documenten en contracten te valideren. Je kunt straks in 1 dag een huis kopen en een koopcontract tekenen. Niet meer eeuwig wachten maar snel zakendoen. Dankzij het Ethereum netwerk. En dit is nog maar het tipje van de sluier.

 

Ether straks vele malen meer waard dan Bitcoin nu is

Een nieuwe digitale wereld is in de maak. Met de les die we hebben kunnen leren met Bitcoin kunnen we nu wellicht wat minder sceptisch kijken naar ETH. Want ETH heeft nogal een potentie. Volgens verschillende analisten die net als ik deze interessante ontwikkelingen op de voet volgen kan ETH tot vele malen de waarde van Bitcoin bereiken. Hoe veel? Nou, als je weet dat ETH op moment van schrijven op $164 staat en Bitcoin op $2.006, dan begrijp je wet dat nu investeren je in de nabije toekomst duizenden procenten rendement kan opleveren.

 

CFD traden met ETH stukken voordeliger

Investeren in ETH kan op verschillende manieren maar de meest slimme wijze is door te traden. Door gebruik te maken van de ETH CFD kan je met hetzelfde geld kans maken op veel meer rendement. Je dient er wel rekening mee te houden dat je voldoende ruimte (geld)  in je account over laat om fluctuaties in de koers van Ether op te kunnen vangen. Net als Bitcoin kan die koers namelijk flinke bewegingen op en neer maken. Heb je niet voldoende volume in je account dan loop je het risico je investering kwijt te raken, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

 

Om ervoor te zorgen dat jouw trades zo gefundeerd mogelijk worden geplaatst is het van belang dat je minimaal basiskennis hebt van het online traden en daytraden. Hiervoor kan je terecht bij Trading Seminars.

 

Tags: