Sterke stijging Dollar door beloftes Trump

Begin dit jaar waren veel analisten er van overtuigd dat de Dollar voor het einde van 2017 op hetzelfde niveau van de Euro zou belanden. Iets dat in het bestaan van de Euro nog niet is voorgekomen. En ja, we zagen de Dollar steeds meer terrein winnen en sommigen dachten dat de zogeheten parity al eerder bereikt zou kunnen worden. Zelf was ik wat terughoudender. De wijze waarop beleggers reageerden op de aankondigingen van Trump, waarbij hij met veel kabaal wel zou zorgen voor banen en opdrachten voor grote bedrijven, vond ik nogal voorbarig. Maar goed, wie ben ik.

 

Prognoses voor EUR/USD bijgesteld

Intussen is het voorjaar 2017 en de euforie van de vroege wintermaanden lijken hun kracht te hebben verloren. Trump krijgt het namelijk maar niet voor elkaar om veelbesproken beleidsplannen er door te krijgen en heeft zelfs een aantal miskleunen gemaakt, waaronder de welbekende ‘muslim ban’, die er dus niet door is gekomen. Of wat te denken van zijn plannen om Obamacare te vervangen voor een Republikeinse versie! Afgewezen. En die muur tussen de VS en Mexico? Ach. De tegenvallers van Trump hebben de populariteit van de Dollar doen afzwakken. Sterker nog. Analisten verwachten nu dat de Euro juist veel sterker zal zijn aan het eind van dit jaar en op 1,20 zal staan. Dat is heel andere koek.

 

Positief Europa nieuws zorgt voor sterkere Euro

Aan deze kant van de oceaan lijken de zaken er per week positiever voor te staan. Ja, we hebben een Brexit en dat heeft de waarde van de Euro niet echt veel goeds gedaan. Maar aan de andere kant zien we dat het anti-Europa geluid, dat maandenlang door de media over ons heen is geworpen, in wezen helemaal niet zo diep geworteld lijkt te zijn. We zagen dat al aan de verkiezingsuitslag in Nederland. En nu laat Frankrijk eenzelfde geluid horen. Europa ligt kennelijk toch goed bij de Europeanen. Dat, plus de positieve uitwerkingen van het ECB infuus, zorgt duidelijk voor vertrouwen en het bijstellen van de prognoses.
EUR/USD lange termijn voor CFD Forex beleggers: BUY!

Tags: