Help; mijn spaargeld wordt steeds minder waard

Nederlanders stelletje zuinige vrekken

De Nederlander staat tot ver in het buitenland bekent als gierig. Wij noemen onszelf liever gewoon zuinig. Als kind leren we al sparen voordat we kunnen lopen en geld uitgeven doe je pas als je er voor gespaard hebt. In het buitenland ligt dat vaak heel anders. In Amerika bijvoorbeeld leren kinderen al van jongs af aan hoe ze met een creditcard moeten betalen. Voordat een Amerikaan is afgestudeerd heeft die al vaak meer dan 100.000 dollar aan studiekosten en credit card kosten uitstaan. Voordat die schulden zijn afbetaald ben je jaren verder.

 

Wat zijn die banken stil!

Wij Nederlanders sparen liever voor iets dat we willen kopen. Maar, de laatste jaren is er iets gaande dat bijna niemand van ons ooit heeft meegemaakt; de spaarrentes staan tot heel dicht bij de nul procent, in sommige gevallen zelfs er onder. Daar sta je dan met je jarenlange goede spaargedrag. En de banken? Die zijn opvallend stil. Want ja, met een spaarrente van 0,2% sta je niet te juichen. Het gevolg voor de Nederlandse spaarders is dat hun spaargeld langzaam aan minder waard wordt.

 

Inflatie doet tegoeden uit sparen verzuipen

Een lage spaarrente is beter dan niets, zou je denken. Maar dat ligt toch net even anders. Een rente op spaartegoeden van, bijvoorbeeld een half procent, zorgt ervoor dat je aan het eind van het jaar minder spaargeld op je rekening hebt staan. Hoe dat kan? Simpel, de inflatie staat op dit moment op 1,7%. Streep je de rente en de inflatie tegen elkaar weg dan staat je spaartegoed al onder water. Veel Nederlanders krijgen dit in de gaten en beginnen met zoeken naar alternatieven. Beleggen lijkt dan een goede optie, maar daar is het ook allang geen rozengeur en maneschijn meer.

 

Spaarders en beleggers staan massaal te janken

Van de mensen die de afgelopen twee jaar een beleggingsportefeuille hebben gehad zijn er maar enkele die blij kijken. Het overgrote merendeel kan wel janken. Beleggen bij de banken kost een vermogen door alle aan- en verkoopkosten van de aandelen in het pakket. Maar het beheer van jouw beleggingsportefeuille kost ook weer geld. Streep je de kosten en de gemaakte rendementen van de gemiddelde beleggingsportefeuilles tegen elkaar weg dan kom je op een mager rendement van 1% uit, als je mazzel hebt. Dus beleggen is ook de heilige graal niet. Maar wat dan wel?

Hoog tijd voor een ander geluid; traden

Geld moet groeien, zo vinden wij met zijn allen in Nederland. Als wij Nederlanders ons geld namelijk minder waard zien worden krijgen we jeuk en worden we zenuwachtig. Sparen en beleggen, de twee belangrijks motors achter het groeiende Nederlandse collectieve vermogen, hebben hun krachten verloren. Tijd voor een ander geluid; Traden. Online brokers hebben hun kansen rijk gezien en bieden hét alternatief voor oude spaarrekeningen die niets meer opbrengen. Hetzelfde goede nieuws is voor doorgeroeste beleggingsportefeuilles.

Banken doen het al járen, nu kan jij ook eindelijk profiteren

Traden met Contracts For Differences (CFD’s) is ideaal voor oud geld dat graag wat pit en kracht zou zien. Een CFD is een hefboomproduct die al sinds jaar en dag door banken en hedgefunds wordt gebruikt voor het doen van investeringen. Maar nu kan je als consument ook gebruik maken van deze kansrijke beleggingstools. Een CFD heeft de potentie om jouw belegbare vermogen te voorzien van grote winst.

 

Hoe kan ik zelf gaan traden in plaats van te blijven sparen?

Iedereen kan traden, en het werkt eenvoudig; je verplaatst het geld van die oude spaarrekening of van die verroeste beleggersrekening naar je account bij een broker ( account kan je hier aanvragen ) En daar houdt je even halt. Je zoekt vervolgens ondersteuning bij een professionele partij die precies weet hoe traden bij een online broker in zijn werk gaat. Zo kom je al snel terecht bij de experts van ProTraders. Jouw winst is hun ambitie. Neem een abonnement op hun signalen en analyses, of vraag 1-op-1 begeleiding ( voor vermogens vanaf 75.000 euro.) Je zult zien dat ook jij ook weer reden krijgt om te gaan lachen.