Transparantie en openheid dankzij AFM

De financiële markten in Nederland en Europa liggen sinds enige jaren onder een zeer sterk vergrootglas. Een bank of broker moet aan strenge eisen voldoen voordat zij überhaupt op de markt aan de slag mogen gaan. In Nederland is de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de instantie die voor de Nederlandse overheid een streng oogje in het zeil houdt. Zij letten er met name op dat de consument eerlijk en oprecht wordt bediend en dat jij als klant van bijvoorbeeld een broker niet foutief wordt voorgelicht. Banken en brokers moeten van de AFM te allen tijde open kaart spelen en jou volledig voorlichten over de financiële risico’s die je kan lopen.

 

Kansspel of financieel complex product volgens AFM?

In Europa kennen we een aantal overheidsorganen die net als de AFM er voor zorg draagt dat de consument goed wordt voorgelicht en op de hoogte is van de financiële risico’s die zij of hij loopt. En met name de online brokers worden zeer goed gemonitord. Want het traden in bijvoorbeeld binaire opties en CFD’s brengt significante risico’s met zich mee. In Engeland bijvoorbeeld houdt de FCA de boel goed in de gaten en in Nederland zoals gezegd de AFM. Maar onze AFM is soms wel een beetje té streng. Zo vindt de AFM dat CFD’s en binaire opties niet onder haar regulatie behoort en weigert de AFM deze regulatie uit te voeren. Het liefst zou de AFM zien dat binaire opties onder kansspelen zou vallen.

 

Europese toezichthouder CySEC

De AFM is een pittig ding dat de nationale financiële markt goed in de gaten lijkt te houden en ethisch te werk gaat. Dat is bewonderenswaardig te noemen. Maar in het geval de weigering om online brokers te reguleren riekt het een beetje naar hypocrisie. Want, banken en andere financiële instellingen bieden sinds jaar en dag dergelijke financieel complexe instrumenten aan. Denk aan de Turbo’s van ABN Amro, deze heeft alle kenmerken van een CFD. Hoe dan ook, de AFM heeft het haar taak gemaakt om het online brokers zo moeilijk mogelijk te maken. Maar dat is gelukkig geen probleem. In het verenigd Europa kan je als broker altijd nog terecht bij CySEC, De Cypriotische AFM!

 

CySEC geeft Europese consument zekerheid en vertrouwen

Cyprus herbergt het gros van de aanbieders van CFD’s en binaire opties. Alle brokers die gereguleerd worden door CySEC moeten hun hoofdvestiging op het Mediterrane eiland hebben. Vaak zijn de brokers zelf van Israëlisch origine, maar Israël ligt nog altijd niet in Europa. Om de Europese markten te kunnen betreden hebben deze brokers er voor gekozen hun hoofdkantoor op Cyprus te zetten. Voor de Europese consument is dat heel goed nieuws. Je weet zo namelijk zeker dat de broker waar jij bij wilt gaan traden volgens Europese regels gereguleerd wordt. Je hebt met CySEC dus de zekerheid met een betrouwbare partij van doen te hebben.

 

Brokers op dit platform vooraf gescreend en voor jou geselecteerd

Voordat je een account aanmaakt bij een broker kan je voor de zekerheid checken of die broker wel gereguleerd wordt door bijvoorbeeld CySEC. Dat zie je aan het licentie nummer op de website van de betreffende broker. Maar, als je hier op deze site een broker selecteert en een account wilt aanmaken hoef je helemaal niets te checken, dat hebben wij namelijk al voor je gedaan. De brokers die wij hebben geselecteerd en hier aanbieden zijn de allerbeste brokers in de markt. Zij worden minimaal gereguleerd door CySEC en staan geregistreerd bij de AFM óf een andere toezichthouder.

Tags: