Banken verliezen macht door online broker

Nog niet zo heel lang geleden gingen we naar de bank als we advies wilden hebben over bijvoorbeeld spaarrentes. Mensen die meer dan een gemiddeld vermogen hadden kregen hierbij persoonlijk advies van een private banker, beschikbaar gesteld door de bank. Je moest dus van goeden huize komen (veel geld hebben) als je van de bank een goede rente, of een gedegen beleggingsadvies wilde hebben. Gelukkig ligt die tijd ver achter ons. De banken lijken hun machtige tijden gehad te hebben. Consumenten zoeken namelijk steeds vaker online naar ondersteuning of advies wanneer het gaat om financiële zaken. Je komt dan al snel terecht bij een broker.

 

Snel en efficiënt traden bij broker

Online brokers bieden de moderne consument exact datgene wat zij zoeken, zonder dat daarbij overbodige zaken worden aangeboden. In plaats dat je veel tijd kwijt bent aan intake gesprekken of uitzoekwerk kan je bij een online broker precies vinden wat je nodig hebt en meteen aan de slag gaan met traden. Snel en efficiënt. De platformen van deze brokers geven jouw de gelegenheid om op elk moment je vermogen te parkeren en van hieruit trades te gaan plaatsen.

 

Nederlanders horen bij rijksten ter wereld

Nederland is de laatste paar jaren overspoeld door een groot aantal online brokers. Vaak komen deze financiële partijen uit het buitenland en zien de spaargrage Nederlanders als een vette kluif. Logisch, Nederland is één van de rijkste landen ter wereld als je per hoofd van de bevolking kijkt. We hebben met elkaar een dikke 2400 miljard euro in onze spaarvarkens zitten. Hieronder vallen ook pensioenen, etc. Het is dan ook niet zo gek dat buitenlandse brokers hun vizier op ons kleine landje gericht hebben.

 

Opletten geblazen!

Omdat het fenomeen online brokers nog vrij nieuw is loop je als consument helaas het risico met een niet zo frisse partij te maken te krijgen. Wij (Nederlandse consumenten) denken namelijk dat wij als Nederlands staatsburger beschermd zijn tegen louche figuren die er alles aan doen om onze spaarcentjes te pakken te krijgen. Maar dat is helaas niet zo. Er zijn legio partijen die zich op uw computer voordoen als gerespecteerde broker, maar het in feite niet zijn. Dat is jammer, maar ja, met zoveel geld in zo’n klein landje moeten we daar ook niet al te verbaasd over zijn. Het is dan ook goed opletten geblazen met wie je in zee wilt gaan. Al is dat niet nodig met de brokers die wij hier voor jou hebben geselecteerd (!)

De lekkerste kersen voor jou geplukt

Om de goede brokers van de slechte te onderscheiden hoef je als consument eigenlijk maar naar 1 ding te kijken; check of de broker, die toevallig op jouw pad komt door bijvoorbeeld te googlen of, je ziet een (facebook) advertentie voorbij komen, geregistreerd is bij de AFM en of die gereguleerd is door bijvoorbeeld FCA of CySEC. Heb je daar geen zin in of je wilt geen tijd besteden aan dergelijk uitzoekwerk dan hoeft dat ook niet want, hier kan je namelijk de allerbeste brokers vinden die er zijn. Wij hebben de online markt in alle hoeken en gaten afgestruind en als het ware de lekkerste kersen uit de boom geplukt voor je. Heel veel succes met traden!

Tags: